Åsa Ganell
Nunotovning

Fasttovad i ullen

Från tunt och skirt till kraftigt nog att skulptera former i.
Upptäck nunotovningens oändliga möjligheter om du har en längtan efter att jobba med textil. Risken är att du fastnar själv. Det gjorde jag.

1. Din baskurs  i nunotovning (för nybörjare och dig som vill fräscha upp gamla tovningsfärdigheter). Vi pratar ihop oss innan du kommer om vad du önskar och förväntar dig, jag lägger upp dagarna här efter det. I flera olika projekt så ges du möjlighet att prova varianter av nunotovning. Själva tekniken, rulltovning, kan du redan efter en dag och därifrån utvecklar du tovningen vidare mot ditt eget uttryck. Allt material jag har i ateljén står till ditt förfogande.

2. Ditt eget förslag.Har du en fördjupningsidé inom nunotovning som du inte kommit till skott med och vill förverkliga? Eller vill du ha några dagars ”lyxsemester”, för att utan avbrott och med tillgång till bra material nunotova något du tänkt på? Antingen så hyr du ateljén för att arbeta på egen hand, eller så hjälper jag dig vidare och finns till hands i den omfattning du önskar.

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Åsa Ganell

Nunotovningen låter mig göra det jag vill och det är den mest användbara textila teknik jag känner till.

Oavsett om det gäller att göra tunna tyger till festplagg eller tjocka självbärande 3D-former så finns möjligheten i materialet och tekniken. Det var rätt sent i livet jag upptäckte hur fantastisk ullen är och jag vill dela med mig av det jag kan. I min specialitet, nunotovning, så tovas ullen ihop med tyg och det finns oändliga möjligheter att skapa fantastiska, spännande och vackra ytstrukturer, jag är oupphörligt fascinerad av tekniken. Jag ger oftast använda tyger ett nytt liv tillsammans med ullen och alla kombinationer blir på nå´t obegripligt magiskt sätt så vackra.

I grunden så har jag har en utbildning till textillärare och sedan många års erfarenhet som kursledare, och jag tycker att det är underbart att se andras glädje när de upptäcker nunotovningens möjligheter.

Nu står min ateljédörr öppen för dig. Varmt välkommen hit för att hitta dina egna uttryck i nunotovning – det är en spännande process!

Alternativ 1:
Din baskurs, tre dagar med handledning. En deltagare eller två som anmäler sig tillsammans. Antingen kommer du för tre dagar i följd (3×6 timmar) eller så delar vi upp det på annat sätt beroende på vad du vill göra i övrigt under vistelsen. Kanske kommer du resande i sällskap med någon som inte vill nunotova, och ni vill ha tid för gemensamma utflykter?

3 handledda dagar, 1 deltagare 3300 kr inkl moms.
3 handledda dagar, 2 deltagare 5400 kr inkl moms (2700 kr/person).

Alternativ 2:
Ditt eget förslag, längd enligt överenskommelse. Du väljer själv längd på vistelsen samt kombinationen av handledning/tid för eget arbete. Ett förslag är att starta dagarna med handledning, fortsätta med eget arbete och avsluta dem med en träff kring dagens erfarenheter.

700 kr inkl moms per handledd timme.
70 kr inkl moms per timme för eget arbete i ateljén.

Material
Allt material som behövs finns i ateljén, en del är gratis och annat betalar du för. Om du kommer för att tova något du i förväg planerat, så samråder vi om vad du kan behöva ta med.

Fika, mat, boende mm
Lunch och fika ingår, allt gluten/mjölkfritt, och har du andra preferenser så ordnar jag det. Hotellboende finns på Brinkeboda Wärdshus (som ligger 100 m härifrån (www.brinkeboda.se)), och sommartid finns även ”vandrarhemsboende” hos grannen. Cykel finns att låna, liksom bil för kortare utflykter (som ersätts per mil).

Språk och anpassning
Jag talar svenska/skandinaviska och engelska.
Hör av dig om du behöver någon anpassning på grund av nedsatt hörsel/syn, rörelse- eller kognitiv förmåga, så hoppas jag att vi kan lösa det. Jag har förståelse för vad det innebär att ha (haft) utmattningssyndrom och anpassar gärna nivån (t ex med strukturerad vila) i samråd med dig. Ateljén ligger en trappa upp i huset, och om du har svårt att gå i trappor så ta med det i beräkningen. Tovningen sker till stor del stående, mestadels vid höj- och sänkbart bord.

Vad finns i omgivningen?
I Mörsil finns välkända restaurangen/caféet Kretsloppshuset, Fjällkonditoriet Sundings, en ICA Nära-butik, hantverksbutiken Toveriet, OKQ8 med PostNord-service mm, och sommartid Ocke Handelsträdgård samt caféet på hembygdsgården Römmen. I omgivningarna finns vackra promenadstigar / preparerade skidspår, och Pilgrimsleden passerar strax utanför vårt hus. Med endast ca 3 mil till Åre / Södra Årefjällen, och ca 6 mil till Östersund, så erbjuder omgivningarna gott om aktiviteter i både natur, turistmetropol och stad.

Hitta hit
Mörsil ligger mellan Östersund och Åre, med goda kommunikationer per bil, tåg (www.norrrtag.se eller www.sj.se) eller buss (www.ltr.se). Min ateljé ligger en kort promenad från tåg- och busshållplatser. Kommer du med SJ-tåg så hämtar jag dig gärna i Järpen eller Undersåker.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Åsa Ganell
Byevägen 16
83741 Mörsil

www.ganell.se

Tel. 070-638 12 35
Epost: asa@ganell.se